- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада Украјине у Букурешту примила пакет са сумњивом садржином

CC0 / / Амбасада Украјине у Букурешту
Амбасада Украјине у Букурешту - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Амбасада Украјине у Букурешту саопштила је да је примила два коверта сумњивог садржаја, које тренутно проверавају деминери, саопштила је прес служба Румунске службе безбедности.
„Екипе Румунске службе безбедности дошле су данас у амбасаду Украјине након позива да је примљено неколико сумњивих коверата. Пиротехничари су започели стандардну процедуру за њихову проверу. Након пиротехничке контроле биће утврђено да ли има потребе за њиховим безбедним транспортом“, наводи се у саопштењу за медије.
Букурештанска полиција осигурава безбедност око зграде амбасаде.
Портпарол украјинског Министарства спољних послова Олег Николенко саопштио је у понедељак да су украјинске амбасаде и конзулати у 12 земаља примили 21 „претњу“.
Николенко је 2. децембра изјавио да је шест украјинских дипломатских мисија у Европи примило крваве пакете са животињским очима, док су пре тога пошиљке са експлозивом упућене амбасади Украјине у Мадриду, компанији за производњу оружја „Инсталаза“, Министарству одбране земље и ваздухопловна база Торехон де Ардоз. Такође је објављено да је шпанска полиција 24. новембра пресрела коверат, вероватно са „пиротехничким материјалом“, који је био адресиран на шпанског премијера Педра Санчеза.
У Шпанији је укинуто правило о обавезном ношењу маски на отвореном. - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Специјална операција у Украјини
Експлозија у амбасади Украјине у Мадриду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала