Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Пуцњава и експлозије“: Приштина се огласила о инцидентима на северу Косова, прете хапшењем

© Tanjug / IVAN RADULOVIĆОштећене просторије општинске изборне комисије у Северној Митровици после упада косовске полиције
Оштећене просторије општинске изборне комисије у Северној Митровици после упада косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Тзв. косовска полиција саопштила је како се сумња да је поподне дошло до пуцњаве и експлозија у Зубином Потоку и на северу Косовске Митровице, али да није било повређених. То је саопштено пошто су представници приштинске изборне комисије, уз пратњу полиције, насилно покушали да упадну у просторије општинских изборних комисија на северу Косова.
Из полиције наводе „да су демонстранти демолирали просторије општинске изборне комисије“, преносе приштински медији.
„У раним поподневним сатима у појединим деловима Зубиног Потока и Северне Митровице забележено је више инцидената (сумња се на пуцњаву и експлозије), али до сада није било повређених“, наводи се у саопштењу полиције.
Полиција тврди да континуирано прати и процењује безбедносну ситуацију, као и да предузима неопходне мере за спровођење закона и одлука надлежних органа.
Министар унутрашњих послова у приштинским институцијама Џелал Свечља написао је на друштвеним мрежама како су „полицајци и представници изборних комисија нападнути бомбама и пуцањем у ваздух“.
Он је навео како су у питању „организоване групе и маскирани индивидуалци“ који су „спречили полицајце и представнике изборних комисија да обављају свој посао“.
Свечља наводи да је у току истрага „како би се идентификовали и привели правди починиоци тих напада“.
Сирене за узбуну огласиле су се данас у Зубином Потоку, на северу Косовске Митровице и у Лепосавићу када су припадници тзв. косовске полиције, заједно са представницима приштинске изборне комисије, покушали насилно да упадну у просторије општинских изборних комисија на северу Косова и Метохије.
Просторије општинске изборне комисије у Косовској Митровици после покушаја упада косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Наоружани аутоматима, ногом отварали врата: Сведочења о упаду приштинске полиције на северу Косова
Просторије општинске изборне комисије у Косовској Митровици после покушаја упада косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Сирене за ваздушну опасност у српским општинама на северу Косова: Упад полиције у изборне комисије
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Петковић: Курти послао полицију са дугим цевима на север КиМ – циљ преотимање четири српске општине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала