Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Међународна заједница мора да заустави лудило које влада у Приштини

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПолиција тзв. Косова (РОСУ)
Полиција тзв. Косова (РОСУ) - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Српска листа најоштрије је осудила синхронизовани напад Аљбина Куртија против Срба и на северу и на југу Косова и Метохије са циљем протеривања Срба са својих вековних огњишта.
"Насртаји Куртијевих специјалаца на поштене српске породице у Великој Хочи које тешком муком обрађујући своју земљу, хране своју децу и породице, као и упад у обданиште у Лепосавићу док деца спавају, дело је систематске кампање против српског народа, са циљем застрашивања чиме се још више подижу тензије на овим просторима", саопштила је Српска листа.
Они наводе да Куртијеви специјалци "чизмама газе српски хлеб и гроздове" које су наши грађани муком узгајали у нади да ће у миру моћи да опстану и живе поштено од свог рада и престрашују својим оклопним возилима српску децу док су у вртићу без икакве реакције међународних представника.
"Терор којим смо као народ изложени на Косову и Метохији више нико не може да трпи. Међународна заједница мора најхитније да реагује и заустави лудило које влада у Приштини а које може да изазове хаос на овим просторима", наводи Српска листа у саопштењу.
Они истичу да се "тиранија и терор" Аљбина Куртија мора зауставити, јер се како кажу, његовим насилним акцијама и провокацијама месецима уназад угрожава мир, а то се не сме дозволити, нити се сме прећутати, пренео је Танјуг.
Припадници КБС-а испред куће Срђана Петровића у Великој Хочи - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СРБИЈА
Ситуација у Великој Хочи се смирује, заплењено вино српске породице /видео, фото/
Пећка патријаршија - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СРБИЈА
Епархија рашко-призренска: Спроводе се мере које могу подстаћи на исељавање са Косова и Метохије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала