- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ухапшено 109 миграната, међу њима и припадници авганистанске војске са међународне потернице

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Код Суботице је ухапшено 109 миграната, а међу њима су и две особе које потражује светска полиција. Како јавља РТС, реч је о генералима и официрима авганистанске војске за којима је Француска расписала међународну потерницу за најтежа кривична дела међу којима и тероризам.
Овим поводом огласио се и МУП, наводећи да је Радна група за борбу против кријумчарења људи и ирегуларних миграција пронашла мигранте на подручју Радановачке шуме код Суботице, од којих је 25 безбедносно интересантних лица, против којих ће бити предузете мере у складу са законом.
Међу пронађеним мигрантима, откривена су два лица која потражују светске полиције због више различитих кривичних дела, саопштио је МУП, не наводећи о коме је реч.
Током акције, полиција је претрагом терена пронашла аутоматску пушку са два припадајућа оквира и муницијом, као и мању количину марихуане.
Ирегуларни мигранти, који нису безбедносно интересантни, биће пребачени у прихватне центре, додаје се у саопштењу.
Припадници Радне групе спровели су и акцију појачане контроле на територији Хоргоша, где су пронашли 93 мигранта који ће бити пребачени у прихватне центре.
Акције су спроведене у оквиру континуираног рада на сузбијању ирегуларних миграција, уз ангажовање припадника Радне групе формиране по налогу министра унутрашњих послова, у сарадњи са новосадским Одредом Жандармерије и Управом граничне полиције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала