- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израел укинуо дозволу за путовање палестинском министру спољних послова

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаРијад Ал Малики, палестински министар спољних послова
Ријад Ал Малики, палестински министар спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Палестински министар спољних послова Ријад Малики саопштио је данас да му је Израел поништио дозволу за путовање, у оквиру низа казнених мера против Палестинаца које је нова израелска влада објавила пре неколико дана.
Малики је у саопштењу навео да се враћао са инаугурације бразилског председника када је обавештен да му је Израел поништио дозволу за путовање, која омогућава највишим палестинским званичницима да путују и излазе са окупиране Западне обале, за разлику од обичних Палестинаца, преноси АП.
Израелска влада је у петак одобрила мере за кажњавање Палестинаца у знак одмазде због усвајања резолуције пред Генералном скупштином УН којом се од Међународног суда правде тражи да изнесе саветодавно мишљење о правним последицама израелске окупације палестинских територија и да своје мишљење о израелској окупацији.
Палестинци су осудили укидање Маликијеве дозволе, рекавши да би Израел требало да буде "кажњен због кршења међународног права".
АП није засад добио потврду израелских званичника.
Нетанијаху је рекао данас на састанку свог кабинета да су уведене мере усмерене против „екстремних антиизраелских“ корака у УН.
Владин кабинет за безбедност одлучио је у петак да Израел конфискује 39 милиона долара прихода од пореза прикупљених у име палестинске власти и да та средства пребаци у програм компензације породицама израелских жртава напада палестинских екстремиста.
Израелска застава у јеврејском насељу Шило на палестинској Западној обали - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СВЕТ
УН траже мишљење Међународног суда правде о Израелу и Палестини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала