- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден: Европа мора јаче да одреагује на акције Русије у Украјини

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Европа наставља да активно предузима кораке као одговор на акције Русије у Украјини и потребно је да уради још више, изјавио је амерички председник Џозеф Бајден на састанку са холандским премијером Марком Рјуте у Белој кући.

„Европа наставља да активно реагује и да одговара на акције Русије. Потребно је да уради још више и морамо да се држимо заједно. Холандија је реаговала веома одлучно и ми рачунамо на вас како би дали усаглашени одговор целе Европе“, рекао је Бајден.

Недавно је саопштено да влада Холандије изучава могућност предаје система ПВО "патриот" Украјини. Објављено је да ће власти ускоро донети коначну одлуку о овом питању. Остали детаљи нису наведени.
Раније је Министарство одбране Холандије саопштило, да је током 2022. године Украјини пружило војну помоћ у вредности од скоро једне милијарде евра. Током 2023. године Холандија планира да издвоји 2,5 милијарди евра за хуманитарну и војну подршку Украјини, ремонт и обнављање инфраструктуре, дипломатску подршку, као и за помоћ у покретању поступка против особа одговорних за ратне злочине.
Председник САД Џо Бајден  - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Специјална операција у Украјини
Бајден: Сукоб у Украјини се налази у кључној фази - морамо помоћи Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала