- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Једномесечни притвор за седморицу нападача на Београђане у Сарајеву, тројици мере забране

© Sputnik / Brian EagerЗастава БиХ у Сарајеву
Застава БиХ у Сарајеву - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Општински суд у Сарајеву одредио је једномесечни притвор седморици осумњичених, који су ухапшени због напада на родитеље деце из Србије на Илиџи, која су учествовала на међународном фудбалском турниру у Сарајеву, док су тројици одређене мере забране, речено је за Срну у овом суду.
Притвор је одређен особама чији су иницијали Х.Д, А.Т, Е.Х, А.Х, Е.Б, Б.О. и Е.Б. због постојања основа сумње да су починили кривично дело насилничко понашање из Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.
Преосталој тројици осумњичених, Б.Х, М.П. и С.К. изречене су мере забране састајања са одређеним особама, на начин да им се забрањује да на било који начин међусобно посредно и непосредно комуницирају као и да посредно и непосредно комуницирају са Х.Д, А.Т, Е.Х, А.Х, Е.Б, Б.О. и Е.Б. и да им се приближе на раздаљину мању од 100 метара.
Осумњичени за напад на Србе раније су прошли криминалистичку обраду у Полицијској управи Илиџа, након чега су, уз извештај о почињеном кривичном делу, предати у даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево. Сви ухапшени су из Сарајева и старости су од 20 до 28 година.
Према ранијем писању „Дневног аваза“ ухапшени су Елдар Балтић, Алдин Тахировић, Харис Демир, Енсар Хоџић, Белмин Омерагић, Армин Хаџић, Елдар Бешић, Бењамин Хасановић, Мерсид Подруг и Седин Кукић.
Ухапшени Хасановић је син Енеида Хасановића, шефа Одсека за сарадњу са Европолом и Интерполом у Управи полиције ФБиХ.
Једна особа из Београда повређена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа када је у суботу, 14. јануара, нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба „Звездара“ из Београда који су учествовали на међународном турниру.
полицијa - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
ДРУШТВО
Организатор турнира у Сарајеву огласио се о нападу на децу и родитеље из Београда
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
ДРУШТВО
Огласио се и тренер сплитске екипе о скандирању „убиј Србина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала