- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председница Европског парламента под притиском јавности, није пријавила плаћен боравак у хотелу

© AP Photo / Jean-Francois BadiasРоберта Метсола
Роберта Метсола - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Председница Европског парламента Роберта Метсола нашла се под притиском јавности због тога што је на поклон добила боравак у француском луксузном хотелу, који није према правилима, у потпуности пријавила тој институцији, а притом је и каснила, објавио је портал „Политико“.
Реч је о путовању на који је отишла са супругом у октобру прошле године, а трошкове боравка у луксузном хотелу покрила је једна француска компанија која производи вина.
Они су посетили Бургунди, познати француски вински регион, а ноћење у хотелу са пет звездица је, како се наводи, коштало око 350 евра.
На питање да ли је прекршила правила која морају да поштују сви посланици Европског парламента, Роберта Метсола је одговорила:
„Као председник парламента, не. Али ако хоћете да кажем да ли ћу од сада свакога пута када било где одем, да то и пријавим — да, урадићу то“.
Портал напомиње да су чланови Европског парламента дужни да пријаве поклоне до краја следећег месеца након што су га примили, а да је Метсола то учинила тек у овог месеца, уместо до краја децембра. Она наводно није пријавила ни да је са њом био супруг.
Портал „Брисел тајмс“ подсећа да њен претходник, Давид Сасоли, за време свог мандата није пријавио ниједно путовање или поклон и додаје да за сада није познато да ли ће и какве последице Метсола сносити због овог поступка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала