Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Србија треба да буде јединствена

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Министар спољних послова и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, изјавио је да сви напади на председника Александра Вучића, у данима када Србија треба да буде јединствена, само наносе штету држави и само су, каже, у корист непријатеља.
Дачић је истакао да је ово време када све странке и политичари треба да покажу одговорност и пуно јединство.
"Вучић је, као и увек, показао сву величину и снагу, исказујући чврсту намеру да Србија остане привржена дијалогу, како не би била унапред осуђена и нападнута да одбија да учествује у тражењу политичког решења за косовску кризу, истовремено изражавајуци чврсто опредељење да заштити наше националне и државне интересе", рекао је Дачић за Танјуг.
Наводећи да напади на Вучића наносе штету држави, Дачић је оценио да је нарочито лицемерно када напади долазе од оних политичких странака из опозиције које су имале изразито негативну улогу када су биле на власти што је, каже, и довело до једнострано проглашене независности Косова.
"Србија је јака само онолико колико је јединствена. Зато ћемо Социјалистицка партије Србије и ја лично бити чврст стуб народног и државног јединства", поручио је Дачић.
Он је још једном изразио пуну подршку председнику у данима када се, како је казао, одлучује о виталним интересима државе и народа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала