- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

ИНФОГРАФИКА Колико има „леопарда“ у Европи

Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц донео је одлуку да се Кијеву испоруче тенкови „леопард“, објавио је лист „Шпигл“. Реч је о моделу „леопард 2А6“, наводи се у чланку. Шолц је прошле недеље изјавио да се консултује са савезницима о могућој предаји ових тенкова Украјини, а да све објаве у овој области треба да се договоре са партнерима.
Леопард 2“ је основни борбени тенк, развијен у Западној Немачкој. Овај модел је наследник „леопарда 1“. Први примерци су произведени 1979. и тада су ушли у употребу војске Западне Немачке. У употреби се показао као веома захвалан тенк, што је резултовало тиме да га већи број армија широм света има у свом инвентару. Верзија 2А6 има дужи Л55 топ и унапређену заштиту од мина, као и унапређен систем за климатизацију. Западне земље могле би Украјини до почетка лета да испоруче до 87 тенкова „леопард 2“, иако Кијев тражи 300.
Погледајте у инфографици Спутњика колико поједине европске земље у својим армијама имају тенкова „леопард“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала