Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Косовски специјалци претресли бившег градоначелника Северне Митровице

© Sputnik / Теодор АнастасијевићМилан Радојевић
Милан Радојевић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Милан Радојевић, бивши градоначелник општине Северна Митровица у косовском систему, данас су зауставили и претресли припадници специјалне јединице Росу у општини Звечан.
Он је заједно са бившим председником СО Северна Митровица Немањом Бишевцем, док је пролазио аутомобилом, приметио припаднике јединице Росу који су се налазили на путу Звечан-Зубин Поток.
„С обзиром да поједини представници међународне заједнице не верују да се повећава присуство косовске полиције на северу иза мене је нови пункт који је косовска полиција поставила на северу. Овим путем апелујем на представнике међународне заједнице да посете север Косова, али да то ураде приватним возилима и без најаве. Наићи ће на гостољубивост српских домаћина“, рекао је у видео-поруци Радојевић.
Након завршетка снимања тог видео-клипа који је Радојевић и поставио на друштвене мреже наставили су пут даље, али су их убрзо зауставили припадници специјалне јединице и извршили претрес аутомобила.
„Након што смо кренули назад, зауставили су нас и комплетно претресли ауто. Тражили су телефоне Немањи Бишевцу и мени, али смо одбили да их предамо. Након комплетног претреса, задржавања и испитивања пустили су нас да наставимо пут. Чекамо искуства представника међународне заједнице“, написао је он.
Последњих дана припадници специјалних јединица Росу примећени су на готово свим путевима са честом променом места где су стационирани. Грађани се свакодневно жале на непријатности које доживљавају приликом претреса и контроле возила, али до сада нико од представника међународне заједнице није реаговао на милитаризацију северног Косова и Метохије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала