- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европска комисија: Русија би требало да учествује у обнављању Украјине

Пратите нас
Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен на заједничкој прес конференцији у Кијеву са украјинским председником Владимиром Зеленским изјавила је да би Русија требало да учествује у обнављању Украјине.
„Русија би требало да плати за разрушавање и да учествује у реконструкцији Украјине. Зато са партнерима изучавамо могућности коришћења руске државне имовине за украјинбске интересе“, рекла је шефица Европске комисије.
У Европској комисији су раније изјављивали да се разматрају могућност коришћења замрзнуте руске имовине у обнови Украјине, међутим, у Европској унији не постоји законодавна основа за такве акције.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је замрзавање руске имовине у Европи окарактерисала као крађу, наводећи, да то није прва година да ЕУ циља не само на средства приватних лица, већ и на државну имовину Русије.
Ово питање разматрају и стални представници земаља ЕУ. Извор у Савету ЕУ је крајем јануара за Спутњик рекао да је тек у току расправа о правним питањима и да ће се дискусија наставити. Он је нагласио да се расправа о коришћењу имовине одвија како у погледу европског законодавства, тако и погледу међународног права.
Долари - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Специјална операција у Украјини
Вашингтон потврдио: Део замрзнутих руских милијарди биће предат Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала