Трампов бивши саветник: Русија је природни савезник Западу

Русија је природни савезник САД и западног света који је приморан да се штити од правих и реалних противника, а то су Кина, Иран и Турска, изјавио је бивши саветник америчког председника за политичка и стратешка питања Стивен Бенон.
Sputnik

„Борио сам се са Русима за време Хладног рата када сам био официр у подморници, а затим сам у Пентагону радио на разоружавању. Познајем их и знам да Русија има нижи БДП него што је то случај са, рецимо, Италијом или државом Њујорк. Русија није у стању да нам прети све док је наш природни савезник“, рекао је он.

Бенон напустио позицију главног Трамповог саветникa

Истовремено, нагласио је Бенон, нема смисла бринути за Крим који је пао у руке Русије, јер се прави непријатељи налазе у Пекингу, Техерану и Анкари, а као пример навео је пројекат „Пут свиле“, који ће објединити све те три земље које су уједно и ратне цивилизације и у супротности са јеврејско-хришћанском културом.

„Русија је бела и антиисламска земља која припада нашем евроамеричком свету, који мора да се чува реалних противника“, истакао је Бенон.

Бенон је био кључни играч у тиму Доналда Трампа за време његове предизборне кампање и сматра се да је управо он помогао Трампу да постане председник.

Коментар