Лондон издао налог за заплену „сумњиве“ руске имовине

Британски министар одбране Гавин Вилијамсон, који је у посети Естонији, изјавио је да су власти у вези са „случајем Скрипаљ“ већ издале налоге за заплену руске имовине сумњивог порекла.
Sputnik
Запад Русији објавио дипломатски рат

„Већ су издати налози за заплену сумњиве имовине, због чега је недавно у Великој Британији ступио на снагу нови закон. Наш циљ је да се обезбеди да се сва имовина добијена на непознати начин попише и за то се предузимају неопходни кораци“, рекао је Вилијамсон на конференцији за медије у Талину, одговарајући на питање новинара о корацима Велике Британије у вези са руском имовином сумњивог порекла.

Према његовим речима, он је дубоко дирнут подршком савезника у тешкој ситуацији. Истовремено су најбржу и најодлучнију подршку Лондону пружиле земље са којима Велика Британија има блиске везе у области одбране, укључујући и Естонију.

Министар је истакао да неће коментарисати даље кораке Лондона према Русији, јер је то право премијерке Терезе Меј.

У британском граду Солсберију 4. марта су отровани бивши пуковник Главне оперативне управе Русије (ГРУ), Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана Русија.

Раније је 14 земаља ЕУ, као и САД, Канада и Украјина одлучило да протера руске дипломате у вези са инцидентом у Солсберију. 

Коментар