Марко Ђурић данас на Косову

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић присуствоваће данас поноћној васкршњој литургији у манастиру Бањска на Косову, 12 дана након хапшења у Митровици.
Sputnik

Да ће Ђурић боравити на КиМ и присуствовати литургији у манастиру Бањска саопштила је Канцеларија за КиМ, а вест је потврђена и у Приштини кроз саопштење косовског министарства спољних послова и изјаву саветника министра Јетлира Зибераја.

Ђурићев одлазак на Косово и Метохију долази мање од две недеље од његовог хапшења 26. марта у Косовској Митровици, после ког су се поново подигле тензије на линији Београд–Приштина.

Ђурић: У Приштини не желе мир, већ спремају рат

Косовске власти су тврдиле да је Ђурићу забрањен улазак на Косово, док је из Београда поручено да према договорима из Брисела Ђурић има обавезу само да најави своју посету, што је поткрепљено објављивањем документације.

Зиберај сада за „Газету експрес“ каже да је тај ресор „одобрио“ Ђурићу посету.

„Да, захтев за посету је одобрен у духу мира и разумевања поводом православног ускршњег празника“, рекао је Зиберај за Експрес.  

Додао је да Ђурић, као и сви други верници, има право да се моли у цркви у којој жели. 

„Правила ће се придржавати, јер се суочава са новом реалношћу на Косову и са том реалношћу су упознати сви српски државни званичници“, навео је он за Експрес. 

Косовски премијер Рамуш Харадинај је после инцидената у Митровици и бруталне акције косовских специјалаца рекао да је Ђурићу поручено да „само тај дан не улази на Косово“.    

Б 92

Коментар