Русија: САД ургирале на представнике страних земаља да не путују у Сочи

Власти САД вршиле су притисак на читав низ земаља како њихови представници не би учествовали на Међународној конференцији о безбедности која је одржана у Сочију, али ти покушаји Вашингтона нису уродили плодом, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Sputnik

„Сазнали смо о томе након што смо разговарали са нашим партнерима. Неки од њих су рекли да је вршен притисак од стране Вашингтона да не учествују на конференцији“, указао је Патрушев.

Путин: Примена силе мимо сагласности УН иде наруку терористима

Он, међутим, није желео да прецизира о којим земљама је реч, али је додао да ти људи због тога нису желели да учествују у мултилатералним догађајима, али су били спремни да развијају сарадњу на билатералном нивоу.

Истовремено, руски политичар је рекао да су се учесници Међународне конференције заложили против једностраних и агресивних приступа решавања конфликата мимоилазећи међународно право.

Оцењен је, како је додао, и раст непредвидивости и конфликтног потенцијала у међународним односима и наглашена је важност јачања улоге УН и Савета безбедности као универзалне међународне структуре.

Коментар