Каратисти са Косова дефинитивно не долазе у Нови Сад

Косовски каратисти ипак неће доћи у Нови Сад на Европско првенство, а приштински медији пишу да су дефинитивно одустали од доласка после разговара са председником Европске и Светске федерације Антониом Еспинозом.
Sputnik
Каратисти са Косова поново крећу за Србију

Раније данас, из косовског карате савеза било је назнака да ће поштовати правила која је поставила Србија као организатор и да су спремни да се такмиче без обележја и под заставом Европске федерације, али чини се да те намере ипак нису биле озбиљне и да су превладали политички, а не спортски мотиви.

Јутрос, када су заиста кренули пут Новог Сада, враћени су са административног прелаза јер су имали обележја самопроглашеног Косова.

Канцеларија за КиМ је тада у саопштењу истакла да приштинска страна није на време ни начин предвиђен Споразумом о званичним посетама поднела захтев за долазак и учешће делегације, да је то учинила са кашњењем од три дана — уместо најкасније у петак до 17 сати, најава доласка делегације достављена је тек у понедељак у поподневним сатима, тачније у 16.17 часова.

Шампионат Европе у каратеу почиње сутра и траје до недеље.

Танјуг

Коментар