НАТО спонзор — сад га видиш, сад га не видиш!

„Антидот — Независна медијска мрежа Западни Балкан“, који је ове недеље објавио истраживање о „руском парамедијском утицају“ на Балкану, где се посебно истиче улога Спутњика, вратио је синоћ испод тог „документа“ потпис: „Овај текст је спонзорисан од стране НАТО-а“.
Sputnik

Да подсетимо, Антидот је најпре објавио то истраживање са транспарентним додатком да иза њега стоји Северноатлантска алијанса, али ли је потом та напомена потпуно уклоњена са њиховог интернет портала.

„Овај текст је спонзорисан од стране НАТО" - потпис који је нестао.
Објавили па склонили — ко се овде терети за лаж

Некако баш пошто је Спутњик јуче одговорио на бројне неистините наводе тог текста, као и на чињеницу да је НАТО као наручилац и спонзор истраживања „испарио“ са сајта, потпис западне алијансе и њихов амблем су враћени.

Не тврдимо да је иза свега некаква дубока намера, али поздрављамо што се јасно и транспарентно види ко стоји иза истраживања упереног и против српске редакције Спутњика.

После враћања банера и потписа, повезане вести се налазе са десне стране екрана, док су приликом прве објаве биле одмах испод заставе НАТО-а и потписа.
Коментар