Синди, Наоми, Клаудија... Неоствариви идеали деведесетих

Sputnik

Синди Крафорд, Наоми Кембел, Клаудија Шифер, Карла Бруни, Хелена Кристенсен… Сви су знали имена ових легендарних модела, чија су лица красила насловне странице бројних часописа, али и рекламе и филмове. Погледајте које су то жене постале истинске модне иконе.

1 / 16
Француски модел Летиција Каста у венчаници куће „Ив Сен Лоран“ на модној ревији поводом колекције пролеће/лето 1999. године у Паризу.
2 / 16
Супермодел Наоми Кембел позира са својом воштаном „двојницом“ у музеју „Мадам Тисо“ у Лондону. Британска манекенка и краљица модне писте прва је од савремених супермодела која је уврштена у поставку овог чувеног музеја.
3 / 16
Чешки топ-модел Ева Херцигова позира за фотографију у Кану током 49. Међународног филмског фестивала у Кану 1996.
4 / 16
Један од омиљених модела британске креаторке Вивијен Вествуд Линда Еванђелиста на модној ревији поводом колекције пролеће/лето 1996. у Паризу.
5 / 16
Нага Синди Крафорд на насловној страници августовског издања часописа „Есквајер“ из 1995. године. Претходни број је покривао причу о томе како се Ричард Гир, бивши муж Крафордове, бори са њиховим недавним раскидом.
6 / 16
Немачки супермодел Клаудија Шифер пролази тргом у Цириху, у Швајцарској, на путу за прес-конференцију поводом немачке кандидатуре за организацију Светског првенства 2006.
7 / 16
Канадска манекенка Јасмин Гаури обучена као гејша на модној ревији куће „Живанши“ поводом колекције јесен/зима 1997. британског дизајнера Александра Маквина.
8 / 16
Модел Надја Ауерман на модној ревији креатора Волфганга Јопа на поводом пролећне колекције у Њујорку 1995.
9 / 16
Модел и глумица Ел Макферсон на догађају 1997. године. Двојица мушкараца покушала су да је уцењују претећи јој да ће поставити њене слике на интернет и открити њене тајне.
10 / 16
Британски модел Тајра Бенкс носи модел „Викторија сикрета“ на модној ревији Њујорку.
11 / 16
Супермодел Кејт Мос припрема се за модну ревију 1999.
12 / 16
Данска манекенка Хелена Кристенсен носи модел Карла Лагерфелада на модној ревији поводом колекције јесен/зима 1995. у Паризу.
13 / 16
Модел „Келвина Клајна“, Американка Кристи Турлингтон.
14 / 16
Холандски модел Карен Малдер на ревији креатора Карла Лагерфелада на модној ревији поводом колекције пролеће/лето 1994. у Паризу.
15 / 16
Отварање „Фешн кафеа“ у француској четврти Њу Орлеанса, слев: Ел Макферсон, Клаудија Шифер, Наоми Кембел и Кристи Турлингтон.
16 / 16
Супермодел Хајди Клум обучена као анђео на модној ревији „Викторија сикрета“ на Менхетну.
Коментар