Скот фокусиран на дан волонтеризма, не жели да се бави „преузимањем севера Косова“

На питање како тумачи изјаву председника Србије Александра Вучића да би Приштина могла да преузме север КиМ и да је то подржано од стране „знамо кога“ и да ли он зна од кога, амерички амбасадор Кајл Скот је рекао: „Мислим да је важније да се фокусирам на дан волонтеризма за Београд, хвала.“
Sputnik
Мислите ли да Албанци неће кренути да заузму север Косова?

Амбасадор САД Кајл Скот је изјавио да ће од „других партнера“ који учествују у дијалогу Београда и Приштине зависити да ли ће се и САД укључити у тај процес, као и да би ЕУ требало да настави да води тај дијалог.

На питање новинара да ли ће се САД укључити у дијалог о КиМ и да ли је то у плану, Скот је рекао да „то пре свега зависи од других партнера, али дијалог треба да буде договор између Србије и Косова, између Београда и Приштине“.

„ЕУ води овај дијалог и ми смо задовољни тиме и мислим да би тако требало и да остане“, навео је Скот, који је учествовао у волонтерској акцији „Наш Београд“.

На питање од којих партнер то зависи, рекао је да цела међународна заједница има улогу у томе.

„Ми хоћемо да подржавамо мир и стабилност у региону и то би значило ЕУ, али на крају и цела међународна заједница и УН“, навео је Скот.

На питање на који би начин Америка могла да се укључи, он је поновио да то зависи од партнера и да неће ићи у детаље.

На питање како тумачи изјаву председника Србије Александра Вучића да би Приштина могла да преузме север КиМ и да је то подржано од стране „знамо кога“ и да ли он зна од кога, Скот је казао: „Мислим да је важније да се фокусирам на дан волонтеризма за Београд, хвала.“    

Коментар