И српске заставе међу навијачима (видео, фото)

Атмосфера у центру Москве уочи полуфиналне утакмице Хрватска-Енглеска прилично је узаврела. На Црвеном тргу окупили су се навијачи Хрватске и Енглеске, али и Бразила, Мексика и других фудбалских репрезентација. Могу се чак видети и младићи и девојке огрнути српском тробојком.
Sputnik

Пролазници се са њима фотографишу, а навијачи међусобно размењују навијачке реквизите са симболима своје земље. Сви су насмејани и срећни. Чују се разни светски језици, баште су испуњене до последњег места, а угоститељи задовољно трљају руке…

Хрвати и Енглези певају навијачке песме и потајно стрепе од исхода вечерашњег меча. Свако од њих свом тиму прогнозира победу.

Где су хрватски навијачи (видео, фото)

„Ово је можда прва и једина шанса да мала Хрватска добије тако велику утакмицу и победи једну тако велику Енглеску. Није ово било каква утакмица, Енглези су измислили фудбал и ако Хрватска вечерас победи онда ћемо доказати да је то можда једини спорт у којем мали могу победити велике“, каже за Спутњик Дамир из Сплита и прогнозира резултат 2:0 за Хрватску у дуелу са Енглеском.

Дамир наводи да је први пут у Москви, а о руској престоници и организацији Мундијала има само речи хвале.

„Фантастично је! Нисам знао да су Руси тако отворени и гостољубиви. Ово је веома важно за целу Европу и да се види да је то један веома посебан народ и стара култура, која је јако гостољубивија и шира него сто смо ми знали“, нагласио је он.

Његова пријатељица Ана, такође Сплићанка, прогнозира резултат 2:1 за Хрватску.

„Мислим да смо дефинитивно у финалу. Мислим да смо то и заслужили и да смо показали наше ’ватрено‘ срце. Не очекујем ништа мање од финала и честитам момцима на сјајној игри коју су до сад показали и управо због тога је велика подршка дошла из целе Хрватске“, наводи Ана.

ФИФА упозорила Хрватску због неприкладног банера на Мундијалу

Та Сплићанка наглашава да ће из своје прве посете Москви понети најлепше успомене.

„Феноменално је! Људи су веома пријатни, симпатични и драги. Једино су нас мало изненадиле велике раздаљине, односно величина града. Али све је заиста фантастично, немамо никаквих примедби и пресрећни смо што смо овде: леп амбијент, лепи људи и позитивна атмосфера. Све је одлично, одушевљени смо! Остајемо овде до понедељка и још ћемо сигурно уживати у лепотама овог града“, нагласила је Ана.

Хрватски навијачи стигли су у Москву из свих крајева света. Тврде да их има близу 10.000.

Атмосфера у Москви уочи полуфиналне утакмице
Коментар