Још један осумњичени ухапшен због покушаја отмице деде Јелене Ђоковић

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да су његови припадници ухапсили Д. Ј. (1980) због постојања основане сумње да је починио кривично дело изнуда у покушају.
Sputnik

Он се сумњичи да је заједно са Б. М. (1982), који је већ ухапшен, око 3 сата ујутру ушао у кућу 80-годишњег мушкарца у Љигу од кога су, како се сумња, из новчаника узели око 26.000 динара и један мобилни телефон, наводи се у саопштењу.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у суботу да су припадници МУП-а ухапсили Бранислава М. (36) из Сремске Митровице, који се сумњичи да је извршио кривично дело изнуде у покушају, односно отмице деде Јелене Ђоковић у Љигу. Према Стефановићевим речима, информације полиције говоре о томе да је био један извршилац и један помагач.

Они су затим оштећеног везали за далековод који се налази у близини куће, а од породице су тражили 2.000.000 евра за откуп.

Осумњиченима Д. Ј. и Б. М. је, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Ваљеву, одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу, пише у саопштењу.

Танјуг

Коментар