Слатки посао: Нутела тражи дегустаторе чоколаде — искуство није потребно

Компанија „Фереро“, која прави чоколадни намаз који многи воле, планира да запосли непрофесионалце који би испробавали различите састојке, укључујући различите врсте какаоа и лешника.
Sputnik

Срећних 60 аматерских дегустатора почеће са радом 30. септембра. Они ће проћи тромесечну обуку, током које ће усавршити своја чула укуса и мириса. Дегустатори ће морати да користе тачне термине када описују различите укусе.

У огласу за посао који је објавио „Openjobmetis“ у име компаније „Soremartec Italia srl“, фирме за истраживање и развој компаније „Фереро“, захтеви су минимални. Кандидати не смеју да буду алергични и морају да знају да користе рачунар.

Нутела

„Тражимо 60 сензорних оцењивача за дегустацију кондиторских производа“, наводи се у огласу.

Посао подразумева долазак у седиште компаније у Алби, у Пијемонту у Италији, два пута недељно, дегустацију и давање повратних информација.

Ово није први пут да „Фереро“ ангажује дегустаторе, али је први у којем је та прилика понуђена некоме ко није запослен у компанији.

Коментар