Ник Дучић са Харадинајем у Бондстилу: Срби желе да остану у КБС-у

Косовски премијер Рамуш Харадинај данас је у бази НАТО-а „Бондстил“, а у разговору с командантом Ником Дучићем рекао да су изјаве српских свештеника о подели Косова неосноване и да су само спекулације.
Sputnik
Први амерички командант српског порекла на Косову: Вратићу дуг својим прецима

„Сви становници Косова би требало да се осећају сигурним. Амерички војници су урадили добар посао на Косову и дошао сам овде да се захвалим америчким војницима на њиховом доприносу“, рекао је Харадинај, а пренела РТК.

Командант „Бондстила“, говорећи о сарадњи Кфора са Косовским безбедносним снагама (КБС), навео је да је данашња Харадинајева посета прва посета неког косовског премијера овом војном кампу, а Србе је, због тога што одлазе из КБС-а, позвао да остану у косовским институцијама, пренео је Танјуг.

„Што се тиче Срба у КБС, веома је погрешно вршити притисак на њих да поднесу оставке. Овде се изванредно обучавају и имају могућности да зараде. А то је предуслов за одржавање породице, а најважније је за останак на Косову. Ја сам разговарао са Србима у КБС, они желе да остану овде, да одгајају своју децу, да служе и уче током боравка у КБС“, рекао је Дучић.

Коментар