Пацоли одредио месец када ће бити завршен дијалог Београда и Приштине

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли процењује да ће дијалог Београда и Приштине бити завршен до фебруара наредне године и позива немачку канцеларку Ангелу Меркел да се укључи у решавање проблема у региону, преносе приштински медији.
Sputnik

 

„Намера је да Србија призна Косово, али не знам да ли то могу назвати емотивним признањем, већ гаранцијом да Србија неће ометати изградњу државе, слободу кретања људи и робе. Као и да Србија неће ометати коегзистенцију Косова са Србијом, као што Косово постоји упоредно са другим земљама у региону“, рекао је Пацоли за приштински РТК, а наводи се у прес клипингу Унмика.

Пацоли је позвао немачку канцеларку Ангелу Меркел да се укључи у решавање „отворених питања између земаља на Западном Балкану“, додаје приштинска „Бота сот“, а преноси Танјуг.

„Увек сам сматрао да је, осим што је велики лидер, Ангела Меркел и генијална жена. Њена конструктивност, праведност и моћ да решава проблеме чине да је њено укључење у решавање балканских проблема неопходно“, навео је Пацоли.

Коментар