План Кадрија Веселија за „Нову Митровицу“ (видео)

Тема дијалога Косово—Србија је у последњих неколико дана изазвала жестоку дебату у јавности, након разних извештаја и изјава о могућности поделе Косова и размени територија. Највећа забринутост је та што ће Србија покушати да границу постави на реци Ибар. Али та теорија изгледа да не постоји за Кадрија Веселија.
Sputnik
Вучић појаснио шта подразумева под „разграничењем“

Како је лидер ПДК-а рекао за РТК, он је израдио план за велике инвестиције у Митровици, које ће се протезати на обе стране реке Ибар.

Телевизија је дошла у посед пројекта под називом „Нова Митровица“, а извори кажу да га је пре неколико месеци смислио Кадри Весели.

Овај план предвиђа комплетно реновирање стадиона „Адем Јашари“, проширење његовог паркинг простора, изградњу аква-парка који ће окруживати ову област, као и изградњу колективних стамбених објеката око вештачког језера, преноси „Коссев“.

Али најамбициознији део плана који је осмислио Весели прелази преко реке Ибар, што може изазвати реакције из Србије.

У селима Суви До, Гушавце и Винарце, у близини реке Ибар, али и у њиховој дубини, очекује се да ће се градити стамбене зграде у високоградњи — од 3 до 7 спратова. Такође, у овој области очекује се изградња школа, спортских терена и медицинских центара.

Пројекат такође предвиђа уређење корита реке Ибар, пешачког и бициклистичког простора.

С једне стране, овај пројекат се протеже од Митровице до Бошњачке Махале и Звечана, а са друге стране наставља се на Зупче и Кошутово.

Захарова пренела став Русије о предлогу за разграничење Срба и Албанаца (видео)

Да би се тај план реализовао, цела област би требало да буде проглашена за високу грађевинску зону.

Пројекат ће представити Демократска странка Косова у Скупштини општине Митровица.

Недавно је Весели посетио стадион „Адем Јашари“ у Митровици, где је и представио пројекат за комплетно реновирање.

Весели је поновио свој став да неће бити поделе Косова.

Коментар