Тачи: Косово и Босна нису исто

Намера нам је да Прешево, Бујановац и Медвеђу придружимо Косову, рекао је данас Хашим Тачи, те одбацио поређење Косова са Босном и Херцеговином, односно евентуалне реперкусије решења за КиМ на БиХ.
Sputnik
Тачи обелоданио четири тачке за Косово од којих неће одустати

Ипак, нисам толико наиван да мислим да ће разграничење укључити само „Долину“, рекао је председник привремених косовских институција у дебати на округлом столу „Шта значи корекција граница између Косова и Србије“, у организацији Косовског демократског института.

„Знам да је реч о четиристо квадратних километара територије границе. Али о поделама не говоримо, то питање није стављено на сто. Радићемо на демаркацији, а грађани ће на референдуму одлучити да ли се са тим слажу или не“, рекао је Тачи, пренео је Танјуг.

Косовски председник је рекао и да поређење Косова са Босном није прихватљиво, јер „Косово и Србија разговарају као две суверене земље“,

„Ми идемо напред, радићемо, а на крају ће грађани на референдуму рећи да ли су професионалци или противници. Грађани су ти који ће потписати споразум са Србијом“, рекао је Тачи.

Коментар