Потресне фотографије из Индонезије: 1.200 мртвих, још стотине затрпано испод рушевина

У снажном земљотресу и цунамију који су погодили индонежанско острво Сулавези погинуло је најмање 1.200 људи, а скоро 50.000 људи је измештено, најновији су подаци које је данас објавила национална агенција за ублажавање катастрофа.
Sputnik

Председник Џоко Видодо је саопштиода је више од 1.200 људи страдало у катастрофи. Број наставља да расте, јер спасиоци и даље извлаче тела погинулих. Више од 16.700 људи остало је без крова над главом, док 2,4 милиона људи тражи хуманитарну помоћ.

Број жртава већи из дана у дан

Већина жртава је из града Палу, а информације недостају из приобалних места где су путеви непроходни, нема струје, а телефони не раде.

Портпарол агенције Сутопо Пурво Нугрохо изјавио је да је број жртава за 12 већи у односу на претходан дан, преноси АП.

Индонезија затражила међународну помоћ

Претходно је председник Индонезије дао овлашћење да та земља прихвати међународну помоћ.

Стотине људи је повређено у снажном земљотресу и потом покренутом цунамију који је погодио град Палу, али Ројтерс напомиње да ће скоро сигурно број жртава порасти док спасиоци полако успевају да се пробију до забачених места која су се нашла на удару земљотреса јачине 7,4 степени Рихтера и цунамија, чији су таласи достизали висину од шест метара.

Страхује се да је још стотине људи закопано под земљом у селима

Како наводи, десетине људе је заробљено испод рушевина у неколико хотела и у тражном центру у Палуу, а страхује се да је још стотине људи закопано под земљом у селима, након покретања клизишта.     

У снажном земљотресу и цунамију скоро 50.000 људи је измештено

Национална агенција за потрагу и спасавање саопштила је да је једна жена спасена током ноћи у једном крају у Палу, граду од 379.000 становника, где је највише жртава.

На стотине људи је повређено
          

Како наводи Ројтерс, међу несталима је троје Француза, један Јужнокорејац и један Малежанин.

Коментар