Американци претворили Русију у Волдемора

Сједињене Америчке Државе и Велика Британија од Русије стварају највећег непријатеља човечанства, изјавио је за руски портал „Звезда“ председник научног центра Институт за Блиски исток Јевгениј Сатановски.
Sputnik
Русија: Британске претње о сајбер-нападима су лажне

Према његовим речима, у очима Американаца и Британаца Русија је представљена као Лорд Волдемор, главни негативац из серијала књига о Харију Потеру.

„Ми смо Волдемор из ’Харија Потера‘, а сви знамо ко је он. Дошли су Руси, неважно да ли је реч о хакерима или тровачима. Главни непријатељ човечанства мора бити свуда присутан, а ми смо реинкарнација ђавола“, истакао је Сатановски.

Запад је више пута, без доказа, оптуживао Русију за хакерске нападе. Све је почело са оптужбом Вашингтона о „умешаности“ Москве у изборе за председника САД.

Холандија је почетком октобра објавила да би Русија могла да буде умешана у сајбер-напад на ОЗХО, а наредног дана се оптужбама прикључила Немачка. Касније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да је Северноатлантска алијанса у потпуности солидарна са оптужбама на рачун Москве. Он је такође позвао Русију да „прекине са подривањем активности међународних институција и темеља међународног права“, али није изнео никакве аргументе о „кривици“ Русије.

Коментар