Ципрас: Пажљиво пратим шта се дешава у Собрању, данас је кључни дан

Званична Атина са великим интересовањем прати данашње догађаје у македонском Собрању, изјавио је у Бриселу грчки премијер Алексис Ципрас и додао да је реч о значајном дану за Преспански споразум, те да македонском колеги Зорану Заеву жели успех, јавила је МИА.
Sputnik
Собрање потврдило уставне промене, Македонија мења име

„Данас је кључан дан за Преспански споразум јер ће Собрање први пут гласати, а од тог гласања зависи да ли ће бити започет процес о ревизији устава“, рекао је Ципрас.

„Ми са великим интересом пратимо последња дешавања у суседној држави“, додао је грчки премијер, који, како је рекао, жели да се покрене процес уставне ревизје јер је то једини начин да Македонија напредује и да се прикључи ЕУ и НАТО-у.

„Заиста желим успех Зорану Заеву“, рекао је.

Ципрас је поновио да ће преузети ресор спољних послова у грчкој влади, након оставке министра Никоса Коцијаса да би, како је рекао, обезбедио успешњу примену Преспанског споразума.

„Наша влада је имала две велике победе: прва је излазак из економске кризе, која би требало да буде завршена консолидовањем политичке стабилности у наредном периоду, а друга је Преспански споразум, који унапређује водећу улогу наше земље на Балкану“, навео је Ципрас и додао да је одлучан да ниједну од тих победа неће жртвовати.

Коментар