Пронађена застава ДАЕШ-а у близини сумњивих оштећења на прузи

Немачка полиција саопштила је да је у близини оштећења на железничкој прузи у Берлину пронашла заставу терористичке организације ДАЕШ-а и да истражитељи који раде на случају испитују могуће политичке мотиве тог инцидента.
Sputnik
Појачане мере на немачким аеродромима, под истрагом четири особе

Из полиције је речено да је нејасно да ли су заставу и текст на арапском језику, који су пронађени у близини места где је оштећен надземни вод контактне мреже на железничкој прузи, оставили људи који су направили оштећења, преноси Ројтерс.

У полицијском саопштењу се прецизира да је од почетка истраге у недељу пронађено неколико материјалних доказа, као што су исечени челични кабл и оштећени контактни вод.

Немачка железничка компанија „Дојче бан“ обавестила је савезну полицију о том инциденту у недељу, а локални железнички саобраћај је био прекинут, пренео је Танјуг.

Предмет истраге је и могућа веза тог и сличног случаја у Баварској, из октобра ове године, када су за сада непознати починиоци покушали да оштећењем челичног кабла „избаце из шина“ брзи воз, саопштено је из полиције.

Коментар