У сваком тренутку може да почне турска операција у Сирији

Турска у сваком тренутку може да почне операцију против курдских јединица на северу Сирије након посете помоћника америчког председника за безбедност Џона Болтона, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
Sputnik
Ердоган: Турска једина земља која се бори против терориста у Сирији

„Операција на северу Сирије може да почне у сваком тренутку након завршетка посете америчке делегације. У сваком тренутку могу да разговарам са Трампом“, рекао је Ердоган, јавља „Јени шафак“.

Портпарол председника Турске Ибрахим Калин изјавио је у Анкари да је Турска чинила и чини све како би се у Сирији спречило страдање цивила, укључујући и Курде, јавила је Анадолија.

Портпарол турског председника Калин је изјавио како је на састанку с америчком делегацијом у Анкари разговарано о начину на који се америчке снаге намеравају повући из Сирије и о ситуацији након тог процеса.

„Задовољни смо одлуком америчког председника Трампа о повлачењу војске из Сирије, али је неопходно разјаснити све детаље на који начин ће се америчка војска повући, шта ће оставити иза себе, шта ће бити са тешким наоружањем и логистиком из америчких база које се тамо налазе. На састанку смо о тим питањима детаљно разговарали“, казао је Калин на конференцији за новинаре након састанка са америчком делегацијом.

Република Турска спремна је на координирано деловање у регији. „Али дозволе ни од ког нећемо тражити“, казао је Калин.

Коментар