„Ово је први пут!“ Вучић изненађен како су се у Давосу односили према имену РС

Председник Србије Александар Вучић пренео је новинарима да су многи званичници у Давосу, на различитим форумима, осудили најаву покушаја укидања имена Републике Српске.
Sputnik

„Морам да кажем да сам се изненадио што су многи званичници, на различитим форумима овде у Давосу, осудили покушај укидања или најаву покушаја укидања имена РС. То се први пут дешава, тако да нисам незадовољан, што се таквих порука тиче“, рекао је Вучић новинарима.

Јединствен став — Иницијатива СДА удар на Устав и Дејтонски споразум (видео)

Вучић је исказао резерву према сигналима из Приштине о могућем укидању такси од сто одсто на производе из централне Србије.

„Не верујем да ће лако да укину таксе, али се надам да хоће“, рекао је Вучић и додао да је притисак из међународне заједнице у том правцу све већи.

Председник подсећа да је Приштина много пута досад показала да се не држи договора, као и да га је искуство научило да се албанским званичницима не може веровати.

„Седнете у петак и нешто се договорите, у понедељак се догоди нешто сасвим супротно. У петак смо седели са приштинском делегацијом, а у понедељак су хапсили Марка Ђурића. Онда се питате — коме можете да верујете“, рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву Хашима Тачија да млађим генерацијама дугује споразум са Србијом, Вучић је рекао да приштински званичници имају лепе поруке пред светом, а да у Приштини имају сасвим другачију причу.

„То су њихове игре. Сви ми дугујемо млађим генерацијама које долазе мир, и рат нас никуда неће одвести, али треба то да каже и свом страначком колеги Кадрију Весељију“, рекао је Вучић и истакао да се Београд залаже за мир и за наставак разговора.  

Коментар