Приштински министар финансија: Дугове после деведесетих не признајемо

Привремене приштинске институције не прихватају дугове после деведесетих које је, како је рекао, Србија узимала „за рат у име Косова“, изјавио је данас за приштински портал „Телеграфи“ министар финансија Бедри Хамза.
Sputnik

Београд ће плаћати дугове Косова још 22 године
Хамза тврди да је Приштина преузела све обавезе за међународне дугове који су, како каже, фактурисани и потврђени оригиналним документима.

„Косово преузима све финансијске обавезе које су легитимна тела ратификовала, од којих је један кредит Светске банке који смо договорили и који плаћамо, за дугове који су се показали као косовски, јер Косово прихвата међународне обавезе“, рекао је Хамза реагујући на изјаву потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, да је Србија до сада отплатила 700 милиона евра косовског дуга и да ће то наставити да ради и убудуће.

Хамза тврди да никада није доказано да су то косовски дугови, пренео је Танјуг.

„Говоримо о зајму од Светске банке, док за друге финансијске послове треба погледати изворне документе од кога су добијени, у ком периоду су добијени и где су ратификовани. Јер после деведесетих Косово нема обавезу. Ако су их узели да финансирају своје потребе, за рат у име Косова, ми нисмо обавезни“, рекао је Хамза.  

Коментар