Вучић и Дачић реаговали на Поповићеву изјаву за Спутњик

Поводом изјаве министра Ненада Поповића који је за Спутњик рекао да је за њега једина званична политика Београда према Косову постизање компромиса са Албанцима у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 СБ УН, реаговали су председник Србије Александар Вучић и шеф дипломатије Ивица Дачић.
Sputnik

Председник Србије је у јутарњем програму Прве поручио Поповићу:

„Свака ти част. Тако и треба, али што то ниси урадио 2008. као потпредседник тада највеће странке? Што то тада ниси заштитио?“, казао је Вучић и најавио да ће са Поповићем разговарати на ту тему.

Коментаришући различите ставове министара Ивице Дачића и Поповића у вези са Косовом и Метохијом, Вучић је рекао да не очекује да они имају јединствен став по том питању, али да очекује да буду реални и озбиљни.

Да подсетимо, Ненад Поповић је за Спутњик реаговао на Дачићеву изјаву да је разграничење званични став Београда кад су у питању преговори за Косово.

Дачић је данас поновио да ће се грађани о предлогу за решење косовског питања изјаснити на референдуму, али је најавио да ће на седници Владе питати министра Поповића зашто седи у њој „ако се не слаже са Вучићевим предлогом“.

„Питаћу га то на седници Владе. Идеју о разграничењу, о којој сам говорио раније, изнео је и Вучић. Ако протерају Србе нећемо имати ни север Косова“, казао је Дачић.

Коментар