Ми за њега нисмо посебни: Приштински политичар „открио“ истину о Трампу

Учестале изјаве политичара у Приштини да се, упркос упозорењима САД да се укину таксе на робу из Србије из БиХ, и одбијања владе у Приштини да то уради, односи између „великих пријатеља“ нису променили, нису тачне, тврди посланик опозиционе Алтернативе, Иљир Деда, преноси Танјуг.
Sputnik
Игра је завршена: Приштину чекају неугодне последице ако не послуша Њујорк

Говорећи о најављеним посетама америчких и немачких званицника, Деда наводи да ће се од косовских званичника који ће добити „озбиљан укор“ тражити и „хитно“ укидање ове мере.

Деда је за кабловску телевизију ТВ Т7 недавно изјавио да ће саветници немачке канцеларке Ангеле Меркел, Матиас Лутенберг и Јан Хекер, на састанцима са највишим званичницима Приштине затражити хитно укидање таксе, преносе албански медији на Косову.

Поред тога, Деда наводи да је „администрација америчког председника Доналда Трампа непредвидива“, као и да он има „сасвим другачију спољну политику и да се неће позивати на прошлост“.

„Ми за њега нисмо посебни“, каже Деда и наглашава да Трамп "гледа садашњост и будућност, док уопште неће да се осврће на прошлост".

Коментар