Таленат и амбиција: Политичари који су и глумци

Sputnik

Неки од глумаца у овој галерији Спутњика су све изненадили својим талентом да владају.

1 / 11
Комичар Володимир Зеленски рођен је 1978. године у украјинском граду Криви Рог. Иако је студирао прааво, одлучио је да посвети свој живот филму и телевизији. На фотографији: Зеленски, у телевизијској серији „Слуга народа 2“.
2 / 11
Зеленски је вођа странке „Слуга народа“.

На фотографији: комичар, са супругом Еленом у канцеларији у Кијеву.
3 / 11
Четрдесети председник Сједињених Држава Роналд Реаган започео је своју политичку каријеру 1967. године као гувернер Калифорније. Девет година касније, први пут се кандидовао за председника. Године 1981. постао је председник Сједињених Држава.

На фотографији: Роналд Реаган са супругом Ненси на церемонији инаугурације.
4 / 11
Међутим, Реаган је такође глумио и у око 50 филмова, укључујући „Каубој из Бруклина“, „Пут за Санта Фе“ или „Џон и Мери“. Чак има и звезду на холивудској стази славних.
5 / 11
Бивши пољски председник Лех Качињски, који је погинуо у авионској несрећи 2010. године, био је адвокат, али се такође опробао глумећи у филмовима заједно са својим братом близанцем Јарославом. Тако су у добу од 13 година браћа глумила у популарном бајковитом филму „Крадљивци Месеца“ (1962).
6 / 11
Председнички кандидат Лех Качињски напушта бирачко место 23. октобра 2005. године.
7 / 11
Легендарни акциони глумац Арнолд Шварценегер оставио је све без речи кад је постао гувернер државе Калифорније. Међутим, 1988. године већ је изразио подршку републиканском кандидату Џорџу Бушу, који га је назвао републиканцем Конаном.
8 / 11
Ипак, према америчком закону, Аустријанац Шварценегер нема право да се кандидује за председника, пошто је рођен изван Сједињених Држава.
9 / 11
Комичар, писац и исландски музичар Џон Гнар био је градоначелник града Рејкјавика између 2010. и 2014. године. „Најбоља странка“, коју је основао у знак протеста због наступа традиционалних странака након финансијске кризе 2008. године, позиционирана је као „анархо-надреалистичка“ и „отворено корумпирана“ организација која никада не испуњава своја обећања, као што су бесплатни пешкири на базенима, поларни медвед у локалном зоолошком врту, изградња Дисниленда на аеродрому у Рејкјавику, отписивање дугова.
10 / 11
Председник Гватемале Џими Моралес постао је познат по својим комичним улогама.
11 / 11
Заједно са својим братом Самијем, Моралес је више од 15 година имао своју хумористичну емисију „Моралесање“.
Коментар