Пролеће у Сочију

Sputnik

Сочи је град у Русији у Краснодарском крају на обали Црног мора и једно од омиљених летовалишта у Русији. Ипак, и у пролеће велике зелене површине и паркови дају чаробну драж.

1 / 10
Парк Јужне културе је основао генерал Данијел Васиљевич Драчевски на земљишту свог имања на површини од 11 хектара 1910-1911. године по пројекту талентованог архитекте за вртларство А. Регела.
2 / 10
Архитекта је користио стил пејзажа са укључивањем регуларних елемената у облику обимних партера у јужном делу парка, што је било веома типично за правац пејзажне уметности с краја 19. века.
3 / 10
Један од битних елемената у парку је мрежа стаза и стазица. У горњем делу главног улаза у парк је готово равна стаза, а друг почиње у дворишту. Оба се стапају у централну уличицу, водећи до степеница доњег дела.
4 / 10
Мале слободне стазе деле парк на велике и мале делове. Постављају се засади у разним комбинацијама. У деловима који су више под сенком постоје групе четинара (јела, кедар, бор, чемпрес, криптомерија, итд.) и листопадог дрвећа (магнолија, рододендрон, камфор и племенити ловор, платани итд.)
5 / 10
Парк има неколико тематских стаза: једна полази од хималајског кедра и јеле, а друга од лала.
6 / 10
Жена са дететом у дендролошком парку Јужне културе у округу Адлер у граду Сочију.
7 / 10
Парк допуњују украсни рибњаци. Источно од главних авенија парка налази се вештачко језеро са острвима и мостовима.
8 / 10
У областима са више сунца расту плава смрека из Мексика, атласки кедар, Лавсон пачемпрес, сунчани чемпрес, камелије, итд. Групе бамбуса, палми, пампаске траве чине посебна места у парку егзотичним.
9 / 10
Девојка у парку Јужне културе у округу Адлер у граду Сочију.
10 / 10
Девојке у балским хаљинама у парку Јужне културе у округу Адлер у граду Сочију.
Коментар