Први пут у Москви: Фестивал уличне уметности „Street Art“ посвећен херојима

Sputnik

Млади и талентовани уметници из различитих земаља и градова за 4 дана фестивала ће створити више од 50 уметничких предмета, а кључни догађај биће трансформација фасаде уметничке платформе, која ће приказати слику хероја Совјетског Савеза, пилота Ивана Михајловича Астахова.    

1 / 10
Фестивал је настао на основу пројекта који је победио на конкурсу за грантове уз подршку Савезног државног буџетског завода „Центар за подршку младим креативним иницијативама“.
2 / 10
Након тога, пројекат стварања уметничких дела од стране младих уметника добио је подршку Одељења за културу града Москве и подршку Уреда председника Руске Федерације за јавне пројекте.
3 / 10
Уметничка платформа Културног центра И.М. Астахова постала је простор за реализацију креативних идеја.
4 / 10
Фестивал, између осталог, има и добротворни карактер, тако да ће од 450 коришћених лименки бити направљен графички објекат - портрет легендарне Моне Лисе, а приход од продаје дела савремене уметности ће се користити за развој креативности у сиротиштима.
5 / 10
Уметнички директор културног центра Дмитриј Бикбајев заједно са креативним тимом претворио је пројекат у велики фестивал.
6 / 10
Пројекат је базиран на портретном материјалу који говори о истинитим причама хероја који су показали храброст у тешким животним околностима.
7 / 10
Стилизоване слике ће се појавити у различитим регионима земље. Први графити ће се појавити током фестивала и биће главни догађај.
8 / 10
На фестивалу ће учествовати преко 100 младих уличних уметника из различитих крајева земље који ће радити под надзором супервизора.
9 / 10
Географија фестивала обухвата више од 20 градова Русије: Санкт Петербург, Уфу, Крим, Смоленск, Череповец, Чељабинск, Рјазањ и друге.
10 / 10
На крају сваког дана фестивала организациони одбор ће изабрати једног фаворита, а 27. априла победници фестивала ће бити проглашени и награђени вредним наградама.
Коментар