Додик са Ердоганом о траси ауто-пута Београд-Сарајево

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да је мотив његове посете Турској, где ће се сусрести са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, усмерен ка побољшању економских односа.
Sputnik
Чланови Председништва БиХ 2. маја у посети Турској

„Раније је урађен споразум који је подразумевао слободну трговину с Турском и ту је било много проблема у вези са извозом меса и неких других производа и покушаћемо да то иновирамо и уведемо више реда“, рекао је Додик.

Кључно питање је да почну разговори о турској подршци изградњи трасе ауто-пута Сарајево-Београд, која је дефинисана на нивоу БиХ, истакао је Додик, преноси „Фена“.

Он је додао и да ће се разговарати о формирању власти на нивоу БиХ и да очекује да од турског председника Реџепа Тајипа Ердогана чује да је потребно формирање власти на нивоу БиХ.

У посету Турској путују и члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић и представник Кабинета члана Председништва Жељка Комшића, који из оправданих разлога не може да путује, а том приликом ће БиХ потписати Споразум о слободној трговини с Турском, пренео је Танјуг.

Коментар