Албанци претукли руског држављанина на Косову

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у акцији РОСУ на северу КиМ претучен и приведен и један руски држављанин — Михаил Красношченков, радник администрације Унмика.
Sputnik

Вучић је навео да су о томе обавестили одговарајуће руске органе.

„Претукли су га и привели како би се, ако је информација поуздана, највероватније додворили онима који су целу акцију одобрили“, рекао је Вучић.    

Тачи образложио хапшење руског држављанина

Вучић је рекао да ће Приштина вероватно покушати да представи ухапшеног руског као шверцера који је уплетен у криминал.

„За руског држављанина званично је реаговао амбасадор Русије Чепурин. Вероватно ће у Приштини рећи да је и тај Рус неки шверцер који је учествовао у крималним радњама, па ће то сад на неком новом Штрахе снимку да нам покажу“, казао је Вучић у парламенту.

Вучић је претходно рекао да је Хашим Тачи потврдио да су ухапсили рушког држављанина, као и да на КиМ Албанци хоће да буду "хероји Америке и покажу да могу да раде шта хоће и како хоће".

Како је саопштила Амбасада Русије у Београду, администрација српског председника је Амбасади предала ту информацију и тренутно се разјашњавају околности инцидента.

Мисија УН је потврдила амбасади да је њихов радник ухапшен.

Албански медији јављају да су званичници УНМИК-а посетили свог сарадника,који се налази се у Косовској Митровици у болници.

 

Коментар