ЕКСКЛУЗИВНО Дачић објаснио Американцима зашто је написао „Косово је Србија“ на сто долара

Поруком „Косово је Србија“ не да нисам уништио новчаницу од сто долара нити увредио Бенџамина Френклина, већ сам поступио потпуно у складу са суштинском идејом тог америчког великог научника и државника.
Sputnik

Ово је изјавио за Спутњик шеф српске дипломатије Ивица Дачић поводом реакције амбасаде САД у Београду која је осудила његово учествовање у интернет изазову, пошто је на новчаници од сто долара ћирилицом исписао поруку „Косово је Србија“ и потписао се.

Подсетимо, амбасада САД у Београду је саопштила:

Амбасада САД о „Дачићевим доларима“: Министар би требало да размисли о својим поступцима

„Уместо што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић би можда могао да размисли о својој изјави: ’Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим суседима‘.“

Дачић је за Спутњик одговорио:

„Србија ће се увек борити против сваке порочне и лажне нарко-државе и увек ћемо тежити миру са свим суседима. Србија само никад неће третирати сопствену земљу као суседну, као што то неће чинити ни Америка. И као што то не би чинио ни Бенџамин Френклин. Оно што сам учинио је поштовање универзалног принципа свих признатих држава, па и САД и Србије.“

Поводом преговарачке битке за будућу судбину Косова и Метохије, Дачић нас је подсетио на још једну мудру поруку Бенџамина Френклина која гласи:

„Онај ко има стрпљења, може имати шта хоће!“

Коментар