Салвини бесан на Немицу: Ово је чин рата против Италије!

Карола Ракете, Немица која је управљала бродом у коме су били спасени афрички мигранти и која је са тим пловилом на доку на италијанском острву Лампедуза блокирала полицијски патролни брод, према речима њеног адвоката — жали због „опасности и страха“ које је изазвала.
Sputnik

Италијански вицепремијер и министар унутрашњих послова Матео Салвини је њено деловање назвао — „криминалним чином, чином рата“.

Ројтерс наводи да је брод немачке хуманитарне организације „Си-воч“, за чијим кормилом била Ракетеова, упркос забрани италијанских власти, пристао уз обалу Лампедузе, да би, потом, онемогућио кретање полицијском пловилу, а након искрцавања 41 мигранта — Немица је јуче ујутру ухапшена.

Њен адвокат Алесандро Гамберини казао је Ројтерсу да је 31-годишња Ракетеова одмах искључила моторе, када је схватила да се њен брод „Си-воч 3“ превише приближио патролном броду.

„Њој је веома жао што је створила ситуацију у којој је било опасности и страха међу припадницима пореске полиције. То је био тежак маневар, али она је сво време осећала да га изводи на безбедан начин... Приближавала се изузетно споро“, казао је Гамберини.

Коментар