БиХ затвара делове границе са Србијом и Црном Гором због миграната

БиХ ће физички затворити локације на граници са Србијом и Црном Гором, укупно њих петнаест, преко којих мигранти нелегално улазе у БиХ, казао је председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић.
Sputnik

Он је на конференцији за новинаре после седнице Вијећа министара рекао да је усвојен закључак по којем се тражи од министарке одбране Марине Пендеш да Председништву да дозволу да пошаље један инжењеријски батаљом на границу БиХ како би извршили физичко затварање локација на којима мигранти илегално прелазе у БиХ.

„Локације су тачно и прецизно дефинисане, 10 их је фреквентно и та одлука ће бити припремљена и упућена Предсједништву на коначно потврђивање и очекујемо да ће оно одобрити упућивање овог батаљона и затварање нелегалних прелаза“, рекао је Звиздић на конференцији за новинаре, а преноси „Н1“.

„Један од закључака је формирање заједничких тимова граничних полиција БиХ и Србије. Спремни смо да пошаљемо и у УСК додатне снаге, када то буду тражили. Дали смо и подршку Координационом одбору и инсистирали смо да се поштује кућни ред у свим прихватним центрима“, рекао је Звиздић, а пренео „Аваз“.

Коментар