Боинг: Половина фонда за жртве иде директно породицама

Компанија „Боинг“ саопштила је данас да ће најмање половина средстава из фонда од 100 милиона долара предвиђеног за жртве два смртоносна пада авиона „737 макс“ — ићи директно породицама погинулих путника.
Sputnik

Компанија „Боинг“ је раније овог месеца најавио да ће издвојити 100 милиона долара, које ће у наредним годинама давати локалним Владама и непрофитним организацијама, како би помогли породицама жртава и заједницама које су погођене рушењем авиона, преноси Ројтерс.

Компанија је навела и да ће део новца отићи на њихове трошкове живота, а део би требало да буде намењен за надокнаду душевног бола породица погинулих путника.

Боинг: Половина фонда за жртве иде директно породицама

Боинг се суочава са десетинама тужби због несрећа у којима су учествовали његови авиони.

Рођаци погинулих путника авиона компаније компаније „Лајон ер“ сагласили су се да заједно покушају да дођу до споразума са компанијом посредовањем, али породице путника погинулих у паду авиона „Боинг 737 макс 8“ компаније „Етиопијан ерлајнз“, пре било какве одлуке, чекају више сазнања о детаљима несреће, пренео је Танјуг.

Прелиминарне истраге указују на пресудну улогу новог „Боинговог“ софтвера, који је проузроковао падове авиона, а из компаније су саопштили да унапређују овај софтвер, док су сви авиони типа „737 макс“ приземљени од марта ове године.

Коментар