СНП: Спремни смо да не будемо део Владе Србије

Српска народна партија (СНП) Ненада Поповића саопштила је данас да је спремна да не буде део Владе Србије ако некоме смета то што брани Косово и Устав Србије.
Sputnik

„Спремни смо да не будемо део Владе ако некоме смета то што желимо да јачамо пријатељске односе са Русијом и Кином и што кажемо да нећемо да дамо ни метар земље, нити да због европских интеграција будемо геноцидан народ“, саопштила је странка.

„Нека смене министра (Ненада) Поповића и саопште грађанима да су га сменили јер се залагао за поштовање Устава и Резолуције 1244 кад је у питању Косово и зато што није био спреман да прекрши заклетву коју је дао на Уставу, као и сви други министри — да је читаво Косово Србија. Ни метар мање“, саопштили су из СНП-а.

Истакли су и да су увек били коректан и лојалан коалициони партнер, јер све што раде, раде „јавно, а не иза леђа“.

„Нас нико никада неће спречити да износимо наше политичке ставове и да се за њих боримо, каква год била политичка цена за такво поступање. Када осетимо да је Србија угрожена, ми никада нећемо ћутати, већ ћемо рећи народу истину, и за оно у шта верујемо да је најбоље за нашу државу и наш народ увек ћемо се борити“, истиче се у саопштењу.

Председница Владе Србије Ана Брнабић реаговала је у суботу, 27. јула, на наводе Поповића да је Бриселски споразум „мртав“ и да „европских интеграција Србије више нема“, истичући да је изнео став директно супротан ставу Владе чији је члан, и поручила да је сваки министар дужан да спроводи заједнички договорену политику, а да су они који „то нису у стању, слободни да је напусте“.

СНП се у данашњем саопштењу директно обратио именом и презименом једино лидерима Лиге социјалдемократа Војводине Ненаду Чанку и Либерално демократске партије Чедомиру Јовановићу, који су затражили од премијерке да смени Поповића.

Када појединци попут Ненада Чанка и Чедомира Јовановића нападају председника СНП и министра Поповића, то је за ту странку, како су из СНП-а истакли „сигуран знак да је све што је рекао тачно и да води исправну патриотску политику, у интересу Србије“.

„Када ова двојица осведочених сепаратиста, који свој сопствени српски народ сматрају геноцидним, који једва чекају да српске покрајине Косово и Војводина постану независне, који подржавају Мила Ђукановића у прогону нашег народа и наше цркве у Црној Гори и траже да се укине Република Српска, нападају Поповића, они показују да су само продужена рука оних политичких кругова споља и изнутра којима смета његова национална и патриотска политика у којој око кључних државних и националних интереса нема компромиса“, оценили су из Поповићеве странке.

Како су навели, „нека Чанак и Чедомир Јовановић раде на разбијању Србије и свега српског“, већ годинама, а председник Српске народне партије Ненад Поповић ће „наставити да износи државничке ставове које подржава већина српског народа“.

Коментар