Јелена Томашевић на затварању Међународних војних игара (фото)

На свечаној церемонији затварања 5. Међународних војних игара у Русији на сцени ће се наћи две Српкиње, а у публици српски министар и наша војска.
Sputnik

Програм ће на руском језику водити Бојана Милићевић, а српска поп певачица Јелена Томашевић наступиће са Ансамблом песама и игара Руске армије „Александров“.

Томашевићева наступа као специјалан гост, а отпеваће и своју песму „Оро“, са којом је 2008. године на „Евровизији“ у Београду заузела високо шесто место.

Спутњик је имао екслузивно право да завири иза кулиса Међународних војних игара, и да се са Јеленом нађе на великој сцени уочи почетка свечане церемоније затварања Игара.

Јелена Томашевић на затварању Међународних војних игара (фото)

Програм ће из публике пратити делегација Министарства одбране, на челу са министром Александром Вулином, као и припадници Војске Србије, који су се такмичили у једној од 32 дисциплине „војне Олимпијаде“ — „тенковски биатлон“. Поред њих, церемонији затварања присуствоваће и министар одбране Русије Сергеј Шојгу и други министри, начелници генералштабова и представници војног врха земаља-учесница Игара.

Пете Међународне војне игре стартовале су 3. августа, истовремено на 21 полигону у 10 земаља: Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану. Број учесника прелази 5.000, а сврстани су у 223 екипе, које долазе из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Коментар