Како је „Оро“ фасцинирало Шојгуа (фото, видео)

Поп певачица Јелена Томашевић била је овог викенда специјалан гост на свечаној церемонији затварања 5. Међународних војних игара, највећег и најбоље организованог војно-спортског такмичења у свету, на коме су учествовали и припадници Војске Србије.
Sputnik

Српска поп певачица je у Русију стигла на позив руског Министарства одбране, а својим фантастичним наступом на великој сцени Парка Патриот, недалеко од Москве, одушевила је министре, начелнике генералштабова и представнике војног врха земаља-учесница Игара, као и припаднике Оружаних снага из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Томашевићева је наступила са ансамблом песама и игара Руске армије „Александров“, а такође је извела и своју песму „Оро“, са којом је 2008. године на „Евровизији“ у Београду заузела високо шесто место.

Из првог реда Јеленин наступ је пратио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, који је поздравио певачицу срдачним аплаузом.

Српска певачица се на руском језику захвалила Шојгуу на позиву да учествује на затварању Војних игара, као и за могућност да наступи са познатим ансамблом „Александров“, што је измамило осмех на лицу руског министра.

Наступ српске поп звезде коментарисан је и након свечане церемоније затварања Игара, а руски новинари јој предвиђају блиставу каријеру у Русији — „уколико то она пожели“.

Како је „Оро“ фасцинирало Шојгуа (фото, видео)

„Не знам, то код мене не иде плански. Све ми се ствари дешавају изненада, као и ова сарадња са ансамблом ’Александров‘. Нити сам ово очекивала, нити сам могла да претпоставим да ће се ово десити, тако да је врло могуће да ћу у будућности чешће сарађивати са руским колегама, а моја жеља је, наравно, и са хором ’Александров‘. Било би заиста лепо да се то догоди, а мислим да се паралелно може и у Србији и овде направити каријера“, рекла је Томашевићева за Спутњик, истичући да је наступ на Међународним војним играма „нешто што сваки певач може само да пожели“.

Како је „Оро“ фасцинирало Шојгуа (фото, видео)

Певала и у Кремљу

Јелени ово није први наступ на великим сценама Русије, али је, можда, најзначајнији до сада. Пре десет година певала је у Кремљу са Боаз и Сирушо песму „Тајм ту преј“ (Time to pray) снимљену након њиховог упознавања на „Евросонгу“. Прошле године је имала фантастичан наступ пред сто хиљада људи у Севастопољу, на манифестацији „Руска машта“. То је спектакуларни бајк-шоу, који традиционално организује највећи руски мотоциклистички клуб „Ноћни вукови“, на чијем је челу Александар Залдостанов — Хирург, пријатељ председника Русије Владимира Путина.

Томашевићеву везује за Русију и то што њен супруг, познати српски глумац Иван Босиљчић, већ неколико година успешно гради каријеру у овој земљи, а тренутно борави у Санкт Петербургу, где снима серију „Казанова у Русији“.

„Последњи пут сам била у Москви пре десет година и од тада се град доста променио. Уживала сам и много ми је драго што сам имала времена да прошетам градом. Доста се изградило. Москва и Санкт Петербург имају доста сличности, иако је Санкт Петербург више морски град, због много речица, канала и бродића. Оно што је у Русији оставило најјачи утисак на мене је свакако њихова архитектура и пространство. Све је пространо и велико — и улице и зграде и тргови и храмови и све је велелепно. Наравно, утисак оставља и њихова историја и књижевност, као и посвећеност религији и светињама, али и то колико имају поштовања према томе што су изградили и како умеју то лепо да чувају“, каже Јелена.

Томашевићеву крајем августа и почетком септембра очекују наступи у Србији и Македонији, а на питање — да ли су у плану и концерти у Москви, она каже — да јој је то жеља и да би волела да се то оствари.

РусијаСветВести
Коментар