Макрон: Бразилске жене се сигурно стиде свог председника

Француски председник Емануел Макрон рекао је данас да се бразилске жене сигурно стиде свог председника Жаира Болсонара.
Sputnik

Тако је настављен вербални сукоб између Макрона и Болсонара, који је увредио Макронову супругу на свом профилу на Фејсбуку, када се ругао на рачун њених година, подсећа агенција Ројтерс.

Макрон је у Бијарицу новинарима рекао да је тај Болсонаров поступак огромно непоштовање према његовој жени Брижит.

Након што је Макрон оптужио Болсонара за пожаре у Амазонији, као и да лаже у вези са променом његове политике према климатским променама, Болсонаро је на свом профилу на Фејсбуку упоредио изглед своје 37-годишње супруге Мишел и Макронове 66-годишње супруге Брижит, подсећа британска агенција.

„Не понижавајте човека хахаха“, написао је Болсонаро у коментару, а многи медији и корисници друштвених мрежа су га због тога прозвали сексистом.

​Макрон је рекао да је то тужно, и то пре свега за Болсонара, али и за Бразилце.

„Пошто гајим велико поштовање за народ Бразила, надам се да ће ускоро имати председника који одговара том послу“, додао је Макрон.

Агенција АП преноси да је француски председник запретио и да ће да блокира споразум ЕУ са Бразилом и са другим државама Јужне Америке, због пожара који бесне у Амазонији, а чији су узрок — лажи бразилског председника Жаира Болсонара у вези са крчењем шуме.

У јулу је Болсонаро отказао састанак са француским шефом дипломатије Жан-Ив Ле Дријаном, и уместо тога је отишао на шишање.

Откако је преузео председничку функцију у јануару, Болсонаро се противи примени прописа за заштиту животне средине и објавио је да намерава да развије подручје Амазоније, у којој је крчење шуме, највеће прашуме на свету, у великој мери повећано ове године, наводи Ројтерс.

Коментар