Ко победи „орлове“ — чека га финале! Скола је кошаркашки бог (фото, видео)

Репрезентација Аргентине савладала је у другом полуфиналном мечу Француску, резултатом 80-66.
Sputnik

Од почетка до краја утакмице Аргенитна је знала шта жели.

Фантастичном одбраном зауставили су „гаучоси“ првенствено Гобера и Батума, који су постигали свега по три поена за по 30 минута игре, али и Фурнијеа, који са 16 поена јесте био најефикаснији у екипи „триколора“, али много испод свог досадашњег нивоа на овом првенству.

Ко победи „орлове“ — чека га финале! Скола је кошаркашки бог (фото, видео)

У репрезентацији Аргентине најбољи играч на паркету поново је био ванвременски Луис Скола са 28 поена и 13 скокова.

​Колики је херој Аргентинаца Скола покушала је да представи и ФИБА у свом твиту, написавши поред снимка одушевљеног Кампаца који скаче на њега и љуби га: „Оно што би вероватно сви људи у Аргентини у овом тренутку урадили“.

Сјајно су Сколу пратили и Габријел Дек са 13 поена и Факундо Кампацо са 12 поена, седам скокова и шест асистенција. Двоцифрен међу „гаучосима“ био је и Лука Вилдоза (10).

Ко победи „орлове“ — чека га финале! Скола је кошаркашки бог (фото, видео)

Аргентина никад није изгубила меч од Француске на Светском првенству. Два од четири пораза од „гаучоса“ Французи су доживели давне 1950. на првом светском првенству у историји. Тада су Аргентинци освојили злато. Трећи пораз од „небескоплавих“ „триколори“ су доживели 2006. године у Јапану, а ово је четврти пут да наилазе на исти исход.

„Просто су били бољи тим. Од првог до последњег минута играли су агресивније и повезаније. Потпуно су издоминирали“, изјавио је после меча француски центар Руди Гобер, јунак победе над Америком у полуфиналу.

Сличног је мишљења и француски селектор Венсан Коле:

„Заслужили су победу. Говорили смо о томе да је агресивност кључ, нисмо одиграли агресивно. Толико су притисли наше бекове да је чак и преношење лопте било проблем“.

Плејмејкер „гаучоса“ и уз Сколу најбољи играч „небескоплавих“ на првенству Факундо Кампацо похвалио је поставку игре свог тима.

„Одиграли смо сјајну утакмицу. Тренери су је сјајно испланирали, а ми смо то у потпуности испратили“, рекао је Кампацо после утакмице.

„Знали смо да онај ко постави ритам меча — побеђује. Французи су сјајни али играју другачије од нас, не трче толико. Мислим да смо победили у борби темпа. Приморали смо их да играју нашу игру, а ми смо одиграли најбољу одбрану коју сам ја у животу видео“, надовезао се селектор аргентинске репрезентације Серхио Ернандез.

Коментар